Armabey 2014

TÜRK YUNAN DOSTLUĞUNA ARMABEY ETKİSİ

2004 yılından beri yürütülen Yunanistan’dan Aristotelio Koleji , Padagogiki Koleji , Mamaoluka Dil Okulları ve Türkiye’den İstanbul Beykent Okulları , Edirne Beykent Okulları ve Marmara Koleji’nin katılımıyla gerçekleştirilen Armabey Final Gösterisi ve Sergisi bu yıl Marmara Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Öğrencileri araştırmaya yönlendiren, sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerini sağlayan ve yaratıcılık becerilerini ortaya çıkarmaları için teşvik eden Armabey Projesi, kapsamında okullar arasında yıl içinde yapılan “Öğretmen Değişimi Programı”, “MUN Konferansı” ve “Sınıf Kardeşliği Projeleri”nden sonra , 14 Nisan 2014 tarihinde düzenlenen muhteşem Final Programına katılan okullar birbirinden güzel etkinlikler hazırladılar.Bu yıl “Gelenek, Görenek ve Folklörümüz” temasının işlendiği projede Türk ve Yunan öğrenci ve öğretmenleri arasında sevgi , dostluk ve dayanışmanın örnekleri görüldü.

Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar , Maltepe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ve Maltepe Üniversitesinin değerli dekanları da ,  Geleneksel Türk sanatları sergisini ziyaret ettikten sonra  , iki ülkenin kültürünün , adetlerinin ve önemli kişiliklerinin  türküler , folklör ve drama yoluyla canlandırıldığı bu keyifli gösteriyi izleyenler arasındaydılar.Final dakikalarında Türk ve Yunan ezgileri ile hem halay çeken hem Sirtaki oynayan katılımcıların coşkusu gerçekten görülmeye değerdi.Türk ve Yunan halklarının dostluğuna Armabey Projesinin katkısını katılımcılar yaşayarak hissettiler.