Değişim Programı 15 Yaşında

Almanya’nın Berlin şehrindeki Dessau Walter Gropius Lisesi’yle on beş yıldır sürdürülen öğrenci değişim programı bu yıl 5-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Marmara Koleji’nin ev sahipliğinde ve Almanca öğretmenleri Serpil Okumuş Cenan ve Gülşen Aladağ’ın eşliğinde, Dessau Walter Gropius Lisesi’nin Müdür Yardımcısı ile iki öğretmeni ve12 öğrencisinden oluşan konuklar bir hafta süreyle büyük bir konukseverlikle ağırlandı. Akademik ve sosyal paydada farklı iki kültürün bir araya gelmesini amaçlayan bu programda Marmara Koleji öğrencileri misafirlerle Almanca ve İngilizce dillerini kullanarak pratik yapmış ve de İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma fırsatını yakalamışlardır.

21-28 Haziran 2014 tarihleri arasında Marmara Koleji öğrencileri öğretmenleriyle birlikte Almanya’ya giderek iadeyi ziyaretlerini gerçekleştirmişlerdir.