Dünya Pi Günü

14 Mart, yani 3. ayın 14. günü, ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına bilimciler ve eğitimciler tarafından Pi günü olarak kutlanıyor. Bunun sebebi ise Amerikan tarih formatında bu günün 3/14 olarak geçmesi ve bunun pi sayısının en yaygın kullanımını anımsatmasıdır.

Marmara Eğitim Kurumları Liseleri de Dünya Pi günü’nü hem sosyal etkinlik, hem gönüllülük hem de yardımlaşmanın ön planda olduğu çeşitli etkinliklerle kutladı. Meslek Lisesi 9-A sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Gonca Canyurt danışmanlığında organize ettiği güne, Kolej ve Fen Lisesi 9.sınıf öğrencileri de katkıda bulundular. Meslek Lisesi öğrencilerinin afişlerini, kolej öğrencilerinin panoları süsleyip, bilgisayar animasyonu hazırladıkları güne Mutfak Sanatları Kulübü de hazırladıkları birbirinden güzel tatlı ve tuzlu yiyeceklerle katkıda bulundu.Yiyecek satışından elde edilen gelir, bu güzel günün anısına ihtiyacı olan bir çocuğun ameliyat masraflarına katkıda bulunmak için bağışlandı.