Öğrencilerimiz Avrupa Parlemantosunda

Uluslararası Gençlik Forumu

Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği tarafından düzenlenen Türkiye 15. Ulusal Seçim Konferansı, 4 - 7 Nisan 2014 tarihleri arasında “Engeller Olmadan, Sınırların Ötesinde” temasıyla Kabataş Erkek Lisesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

   25 liseden yaklaşık 140 delegenin katıldığı konferans, ilk gün yapılan takım oluşturma çalışmalarının ardından, 5 Nisan’daki resmi açılış töreni ile başladı. Delegeler, açılıştan sonraki iki gün boyunca yapacakları komite çalışmalarında; engellilerin topluma entegrasyonu, kadına şiddetin engellenmesi, Ukrayna krizi gibi güncel sorunları tartıştılar. Ardından, konularıyla ilgili buldukları çözümleri son gün yapılan Genel Kurul'da tekrar tartışıp oylamaya sundular.

EYP Kulüp Danışman öğretmenleri Aslı Kaşdarma ve Zülal Eroğlu rehberliğinde Uluslararası Konferanslara  ikinci kez katılmaya hak kazanan   Okulumuzu Uluslararası 2.Ankara Gençlik Formunda Türkiye delegesi olarak  temsil eden 11 IB sınıfından Cem Candan,11-B sınıfından  Zeynep Karasar ile   Ceren Denizli, Tarkan Vulaş, Deniz Oruç, Didem Erben isimli öğrenciler temsil ettiler.

Tüm çalışmaları izleyen jüri ekibi tarafından değerlendirilen  öğrenciler Uluslararası Avrupa Gençlik Parlamentosu konferansında delege olmak için yarıştılar. Delegasyonun dikkatini yaptıkları değerlendirmelerle ve konuşmalarla çeken öğrencilerimizden 11-IB sınıfından Cem Candan Avrupa Gençlik Parlamentosu İrlanda 1. Uluslararası Forumuna delege olarak seçildi.

    Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun davetli delegesi olarak 23 Nisan’da Avusturya’ya giden öğrencimiz Zeynep Karasar’a  ve 15.Uluslararası Avrupa Gençlik Parlamentosu seçimlerindeki üstün başarısından dolayı İrlanda 1. Uluslararası Forumu’na delege olarak seçilen  Cem Candan’a, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancımızla başarılar dileriz.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.