Ormanda Doğa Gezisi

Marmara Eğitim Köyü, çam ormanları içinde, şehre yakın ama şehir yaşamının hızlı ve yorucu temposundan uzakta öğrencilerin doğanın içinde güvenli bir şekilde eğitim görmesi amacıyla kurulmuştur. İşte bu kurumda eğitim görme ayrıcalığını taşıyan öğrencilerden Marmara Koleji 9. sınıf öğrencileri de biyoloji derslerini öğretmenleri Aslı Didem Demircan’ın danışmanlığında Marmara Eğitim Köyü Ormanları’nda işlediler. Çıktıkları doğa gezisinde çeşitli bitkileri inceleyerek yaprak, tohum, çiçek koleksiyonu yaptılar. Ormanda gezerken kaplumbağa, yılan, kirpi ve çekirgeleri gözlemlediler. Daha sonra da Marmara Koleji Hayvanat Bahçesi’ni gezerek ördek, tavuk, tavşan, su kaplumbağası, deve kuşu, çeşitli kuş türlerini, kuğu, kuğu yavrularını ve tavus kuşları ile bir gün geçirdiler. Topladıkları yaprak, tohum ve çiçekleri okulda sergileyen öğrenciler okulun etrafında nasıl bir bitki çeşitliliği olduğunu göstermiş oldular.