SELANİK MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSI

Her yıl Mart ayında Yunanistan’ın Selanik Şehrinde yer alan köklü eğitim kurumlarından biri olan Özel Aristotelio College’in düzenlediği Model Birleşmiş Milletler (MUN) Konferansı’na her yıl olduğu gibi da Özel Marmara Koleji öğrencileri bu yıl da katıldılar. 12-15 Mart tarihleri arasında Selanikte Özel Aristotrlio College’in ev sahipliğini yaptığı MUN konferansına farklı ülkelerden toplam 33 okul katıldı. Özel Marmara College öğrencileri de 11 Mart akşamı Danışman öğretmen Sedat Toy ve Ebru Pehlivan Karataş eşliğinde Özel Marmara Koleji  11 IB sınıfı öğrencilerinden Betül Sıtkı, Ezgi Polat ve Ilgın Uçar, 10 – A sınıfından Arda Baran ve 10- B sınıfından Burcu Köksal konferansa katılan öğrencilerdi. İlk gün Aristotelio College öğretmen ve öğrencilerinden bir grubun sıcak karşılaması ve gün boyu Selanik şehrini tanıtıcı şehir turuyla geçirildi. Şehir turundan sonra Aritotelio College gidildi. Kolejin yönetici ve öğrencilerinin sıcak karşılaması bizleri mutlu etti.  Öğrencilerimiz Selanik’te Aristotelio College öğrencilerinin evlerinde misafri olarak üç gece geçirdiler. Amaç karşılıklı kültürel alışveriş ve birbirimizi daha iyi tanımaktı. ARMABEY adıyla yürütülmekte olan ve amacı Yunanistanile Türkiye arasında eğitim, kültür işbirliğini içeren projenin ortaklarından Aristotelio College’de her yıl Mart ayında düzenlenen MUN Konferansı öğrencilerimiz açısından oldukça verimli ve deneyim kazandıran bir konferans oldu. Birleşmiş Milletler’in birebir modelini oluşturan bu konferansa Türkiye ve İtalya’nın yanı sıra Yunanistan’ın farklı şehirlerinden okullar katılmıştı. konferansta, öğrenciler seçtikleri ülkeleri çeşitli komitelerde delege olarak temsil edip sorunlara çözüm önerileri getirdiler.  Özel Marmara Koleji öğrencileri konferansta Macaristan’ı başarıyla temsil ettiler.Beş farklı komitede görev alan öğrencilerimiz verilen konulara ilişkin ön çalışma ve hazırlıklar yaparak komitelerde Dünya sorounlarına çözüm önerileri getirdiler.  Zorlu geçen komite çalışmalarında “Legal” Komitesi’nde delege olarak katılan 11 IB sınıfı öğrencimiz Betül Sıtkı getirdiği çözüm önerilerinin beğeni kazanmasıyla oylamaya sunmak özere tüm delegelere kürsüde okudu. Getirdiği çözümler ve mücadeleci deavranışıyla beğeni kazanan öğrencimiz kendi komitesinde “En İyi Konuşmacı Delege” sertifikasını kazandı. 10-B sınıfı öğrencimiz Burcu Köksal “Dünya Sağlık Örgütü (WHO)” komitesinde çözüm önerilerini salondaki delegelere okuyarak başarılı bir çalışma geçirdi. Üç gün boyunca yoğun çalışmaların yanı sıra farklı kültürden ve farklı okullardan öğrencilerle bir arada olan öğrencilerimiz boş zamanlarında da yanlarında kaldıkları ailelerin ve arkadaşlarının hazıladığı programlar eşliğinde karşılıklı kültürel etkileşim içinde bulundular. Çeşitli kazanımlar edinen öğrencilerimiz danışman öğretmenlerimiz eşliğinde 16 Mart Pazar günü İstanbul’a döndüler.

ÖZEL MARMARA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ SELANİK MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSINA KATILDI  ÖZEL MARMARA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ SELANİK MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSINA KATILDI

Arda Baran Position Paper (SPECPOL)

Betul Sıtkı Position Paper (LEGAL)

Burcu Koksal Position Paper (WHO)