Özel Marmara Koleji’nin Atina’daki Müthiş Final Performansı…

2014 yılından beri Türkiye ile Yunanistan arasında derin dostluklar oluşmasını sağlayan Armabey Projesinin finali, Atina’da gerçekleştirildi. Final gösterisi için Selanik’ten  Aristoteles Koleji , Bodrum’dan  Marmara Koleji , Edirne’den  Beykent Koleji  ve İstanbul’dan Darüşşafaka Lisesi, Beykent Koleji ve Marmara Koleji,  Paidagogiki Protoporia Okulu’nun ev sahipliğinde bir araya geldiler.

Bu sene ‘Yunanistan’ın Tarihi Eserleri‘ konusunu, Ege’nin iki yakasından sosyal ağlar ve yazışmalar şeklinde birlikte yürüten öğrenciler,  çalışmalarını birbirlerine ve Yunanistan’ın çeşitli yerlerinden gelen okullara sunma imkanı buldular.

Özel Marmara Koleji, sunumunda Armabey Projesi’nin tarihçesini anlattı. Hz. A ve Hz. B sınıfından öğrenciler vals gösterileri ile izleyicileri etkilediler.

Sunumlarının finalinde öğrencilerimiz tüm katılımcıları sahneye dans etmeye çağırdığında sahnedeki görüntü muhteşemdi. Türk ve Yunan gençlerinin “Marmara” nidalarıyla yaptıkları dans, kurulan dostlukların bir göstergesi gibiydi

Projeye katılan tüm okulların birlikte yedikleri öğle yemeğinden sonra Atina’da yapılan şehir turunda, Atina’nın tarihi güzellikleri gezilirken Türk ve Yunan öğrenciler sene boyunca yaptıkları birikimleri paylaştılar.

Öğrencilerimiz final gösterisi sonrasında yollarına devam ederek Selanik’te Ata’mızın doğduğu evi ziyaret ederek ona sevgi ve saygılarını sunma fırsatı buldular.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.