Özel Marmara Koleji Öğrencileri Organik Tarım Ürünleri Yetiştiriyor

Özel Marmara Koleji Öğrencileri, Marmara Eğitim Köyü’nde yer alan çiftlikte Permakültür Tarımı (Organik Tarım) yaparak çeşitli ürünler yetiştirdiler. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında, Coğrafya Öğretmeni Sedat Toy rehberliğinde, önce “Permakültür Sürdürülebilir Organik Tarım Eğitimi”ni alan 10. Sınıf öğrencileri, daha sonra öğrendikleri yöntemleri okulumuzda uygulamaya başladılar. Okulumuzun içindeki çiftlikte yer alan büyük cam seraların içinde ve dışındaki bostanlık alanda birçok ürün yetiştirdiler. Büyük ve küçükbaş hayvan ağıllarının da bulunduğu gübreyi kullanmayı, toprağı işlemeyi ve zararlı otlardan ayıklamayı, bitkisel ilaçlama yöntemlerini, tohum seçmeyi ve fide ekmeyi öğrenen öğrencilerimiz gelecek için çok değerli olan “Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri”ni öğrenip uygulama deneyimini yaşadılar. Öğrencilerimiz şimdi de kış tarım ürünlerini ekmeye başlayacaklar.