forward_to_inbox Webmail
manage_search

Uluslararası Bağlantılar ve Üyeliklerimiz

CIS / Counsil of International Schools

Uluslar Arası Okullar Konseyi
CIS, sağlıklı, kültürlerarası açıdan yetkin küresel vatandaşları teşvik etmek için etkili uygulamaları araştırıp geliştirerek, okullar ve yüksek öğrenim kurumlarından oluşan işbirlikçi bir küresel üyelik topluluğuna liderlik etmektedir. Uluslararası eğitim aracılığıyla sosyal açıdan sorumlu liderlik geliştirerek dünya çapındaki fikirleri ve kültürleri birbirine bağlıyoruz.

CIS Uluslararası Akreditasyonu, ilk ve orta dereceli okullar için bir kalite güvencesi ve ayrım işaretidir. Uluslararası bir akreditasyon kuruluşu olarak, okulların eğitim programlarının kalitesini ve gelişimini önde gelen uluslararası uygulamalarla karşılaştırmasına olanak sağlıyoruz. CIS Uluslararası Akreditasyon protokolümüz, CIS Misyonumuza, Değerlerimize ve Etik Kurallarımıza dayanmaktadır, BM İnsan Hakları Bildirgesini ahlaki amacın açık bir ifadesi olarak benimser ve Uluslararası Çocuk Koruma Görev Gücünün tavsiyelerini içerir.

ECIS (European Council of International schools)

Avrupa Okullar Konseyi
ECIS; 1965 yılında kurulan, 3000 eğitimcinin bir araya geldiği yıllık genel kongreler düzenleyen, öğretmenlerin mesleki gelişimi için profesyonel yardımlar sağlayan, danışmanlık hizmeti veren bir kuruluştur.
Okulumuz bu kuruluşa uluslararası standarda sahip olmak amacıyla başvurmuş ve 06 Aralık 1996’da asıl  üyeliğe kabul edilmiştir.

Erasmus Plus Projeleri

Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir. Avrupa Dayanışma Programı (ESC) ise topluma yarar sağlayan projelerde gönüllülük, dayanışma ve ağ kurma faaliyetlerine imkan sağlar.

EYP (European Youth Parliament)

Avrupa Gençlik Parlamentosu: Avrupa Gençlik Parlamentosu (AGP)  European Youth Parliament (EYP)), Avrupa gençliğini siyasi farkındalık ve sorumluluk sahibi, bağımsız düşünceli ve hoşgörülü yurttaşlar olmaya teşvik eden sivil toplum girişimidir.
Temelleri 1987 yılında Fransa'nın Fontainebleau şehrindeki bir lisede atılan girişim, hızla gelişerek bugün 40 Avrupa ülkesinde örgütlü bir ağa dönüşmüştür.
EYP'nin etkinliklerine her yıl 40.000'e yakın genç katılmaktadır. EYP Türkiye, 1999 yılından beri EYP ağına dahildir ve 2011 yılında Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği adıyla tüzel kişilik kazanmıştır.
EYP'nin amacı, Avrupa'daki gençlere yaygın ve akran odaklı eğitim faaliyetleri yoluyla kişisel gelişimlerini desteklemek ve farklı alanlardaki becerilerini geliştirebilecekleri fırsatlar sunmaktır. 

Uluslararası Gençlik Ödülü

Dünyanın önde gelen gençlik başarı Ödülü olan Uluslararası Gençlik Ödülü-Türkiyedeneyimleri becerileriyle bir araya getirilebilen adanmış dünya vatandaşları yaratarak gençleri hayata hazırlar.

FULBRIGHT ( Türk-Amerikan Kültür Anlaşması) Öğretmen değişim programları

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, 1949 yılında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili anlaşma ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen 13 Mart 1950 tarih ve 5596 sayılı kanun çerçevesinde çalışmalarına başlamıştır. Komisyonumuz, Türk ve Amerikalı üniversite mezunlarını, akademisyenleri, sanatçıları ve kamu görevlilerini eğitim, yaşam ve seyahat masraflarını kapsayan burslarla desteklemekte ve ABD’de eğitim almak isteyen Türk öğrencilere eğitim danışmanlığı hizmeti sunmaktadır. Komisyonumuz, Türk ve Amerikan halkları arasında eğitim ve kültürel değişim yoluyla ortak bir anlayış geliştirmek için kurulmuştur.

Rotary kulüp uzun dönem öğrenci değişim programlarına aktif katılım

Rotary’nın programları gelecek nesil liderleri yetiştiriyor, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için fon sağlıyor ve barışı öncelik haline getiriyor. Öğrenciler yeni bir dil öğreniyor, başka bir kültürü keşfediyor ve gerçek anlamda dünya vatandaşı oluyorlar. 15-19 yaş arası öğrenci değişimleri 100’den fazla ülkedeki Rotary kulüpleri tarafından desteklenmektedir.

AFS kültürlerarası Programları

AFS, 1947 yılında farklı kültürlerden insanlar arasında kurulacak ilişkiler sayesinde ön yargıların yıkılması, hoşgörü ve kültürlerarası anlayışın artmasıyla dünya barışının sağlanacağı inancını taşıyan gönüllülerin girişimleri ile değişim programlarına başladı ve 60 yılı aşkın süredir aralıksız olarak dünyanın dört bir yanına yayılarak sürdü.

Günümüzde AFS Kültürlerarası Programları, kendilerini kültürlerarası öğrenme tecrübelerine adamış öğrenciler, aileler, arkadaşlar ve gönüllülerden oluşan dünya çapında bir ağdır ve Kültürlerarası Öğrenci Değişimi alanında dünya lideridir. 1947’den bu yana 380.000’den fazla katılımcı AFS’nin büyük tecrübesi, destek sistemi ve güvenirliği ile dünya çapında 50’den fazla ülkede Kültürlerarası Değişim programlarına katıldılar.

AFS Uzun Dönem Değişim programlarına katılan öğrenciler bir yıl süre ile farklı bir ülkede gönüllü ailelerin yanında kalarak liseye devam ederler ve AFS tarafından sağlanan oryantasyon ve danışmanlığın da katkısı ile onlara hiçbir sınıf düzeninde ya da kitaplarda sunulamayacak sıra dışı bir kültürlerarası öğrenme ve değişim deneyiminin parçası olurlar.