Öncelikle öğrencinin okula uygunluğunu anlamak için bir kaç görüşme gerçekleştirilir. Öğrenci için doğru okul tespiti gelişimini hem akademik hem de sosyal açıdan değerlendirecek okulun uygulayacağı seviye tespit sınavına ve dil sınavına katılması ile gerçekleşmektedir. Ayrıca okul rehber öğretmenlerinin görüşmesi sonucu gerçekleştirilmektedir.
Çocuğunuzun de kayıt yaptırabilmesi için yapacağımız Seviye Tespit Sınavında yeterli sonucu alması gerekir.
Okulumuz 2008 yılından beri IB Diploması vermeye yetkilendirilmiş bir okuldur.
CIS Akreditasyonu: Okulumuz 2008 yılından beri CIS (Uluslararası Okullar Konseyi) tarafından akredite edilmiştir. Yani Okulumuzda eğitim-öğretim adına yapılan tüm faaliyetler ve çalışmalar Dünya standardındadır.
Erasmus Plus Projeleri: Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir. Avrupa Dayanışma Programı (ESC) ise topluma yarar sağlayan projelerde gönüllülük, dayanışma ve ağ kurma faaliyetlerine imkan sağlar.
EYP (European Youth Parliament): Avrupa Gençlik Parlamentosu: Avrupa Gençlik Parlamentosu (AGP) European Youth Parliament (EYP)), Avrupa gençliğini siyasi farkındalık ve sorumluluk sahibi, bağımsız düşünceli ve hoşgörülü yurttaşlar olmaya teşvik eden sivil toplum girişimidir. Temelleri 1987 yılında Fransa'nın Fontainebleau şehrindeki bir lisede atılan girişim, hızla gelişerek bugün 40 Avrupa ülkesinde örgütlü bir ağa dönüşmüştür.
Uluslararası Gençlik Ödülü : Dünyanın önde gelen gençlik başarı Ödülü olan Uluslararası Gençlik Ödülü-Türkiyedeneyimleri becerileriyle bir araya getirilebilen adanmış dünya vatandaşları yaratarak gençleri hayata hazırlar.
FULL-BRIGHT ( Türk-Amerikan Kültür Anlaşması) Öğretmen değişim programları: Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, 1949 yılında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili anlaşma ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen 13 Mart 1950 tarih ve 5596 sayılı kanun çerçevesinde çalışmalarına başlamıştır. Komisyonumuz, Türk ve Amerikalı üniversite mezunlarını, akademisyenleri, sanatçıları ve kamu görevlilerini eğitim, yaşam ve seyahat masraflarını kapsayan burslarla desteklemekte ve ABD’de eğitim almak isteyen Türk öğrencilere eğitim danışmanlığı hizmeti sunmaktadır.
Rotary Kulüp Uzun Dönem Öğrenci Değişim : Programlarına aktif katılım: Rotary’nın programları gelecek nesil liderleri yetiştiriyor, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için fon sağlıyor ve barışı öncelik haline getiriyor. Öğrenciler yeni bir dil öğreniyor, başka bir kültürü keşfediyor ve gerçek anlamda dünya vatandaşı oluyorlar. 15-19 yaş arası öğrenci değişimleri 100’den fazla ülkedeki Rotary kulüpleri tarafından desteklenmektedir.
Okulumuzda İkinci Yabancı Dil olarak Almanca, Fransızca ve İspanyolca dersleri okutulmaktadır.
Haftada iki saat zorunlu kulüp çalışması yapılır. Bunun dışında okulun tüm tesisleri (Spor salonları, yüzme havuzu, açık nizami futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortları, masa tenisi salonu ve diğer birimler hafta içi saat 18.00’e kadar, cumartesi günü ise 14.00’e kadar öğrencilerimizin kullanımına açıktır.
Evet. Anadolu yakasında her yöne servisimiz vardır.
Hayır, Yemekler okulumuzda tüm hijyen kurallarına uygun okul mutfağında yapılır. Ekmek ve tatlılar da dahil olmak üzere tüm yemek çeşitleri mutfakta yapılır. Dışarıdan hizmet alınmaz.
Okulda bursluluk sınavı yoktur. LGS sonucundaki yüzdelik dilime göre burs verilir.
Marmara Koleji’nin eğitim süresi bir yıl hazırlık sınıfı olmak üzere toplam beş yıldır.
Okulumuzda Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri İngilizce yapılır.
11. sınıftan itibaren üniversite sınavına yönelik çalışmalar arttırılır. Okulumuzda 11. Sınıfta başlamak üzere okul dışından dershane deneyimli öğretmenler eşliğinde Üniversiteye hazırlık çalışmaları yapılır. 11. Sınıfta yaklaşık 530 saat 12. Sınıflarda yaklaşık 825 saat fazladan üniversite hazırlık kursu yapılır.
Okulumuz öğrencilerinin eğitim-öğretim adına tüm ihtiyaçları Okulumuz tarafından karşılanır. Her gün ders bittikten sonra 75 dakikalık etütlerimiz vardır. Etüt bilgileri sene başında hazırlanan çizelge ile velilerimize duyurulur. Öğrencimiz ve velimiz hangi gün hangi dersin etüdü olduğunu bilir.
IB eğitim 11. Sınıfta başlar. 10. Sınıfın sonunda yıl sonu notunun 70 ve üzerinde olmasına dikkat edilir. Ayrıca 10. Sınıfın sonunda yazılı bir kabul sınavı ve sözlü değerlendirme görüşmesi yapılır. Başarılı olanlar IB-DP sınıfına kabul edilir.
Fen Lisesi’nde haftada 6 saat İngilizce, 2 saatte 2. Yabancı Dil dersi var. Okula yeni başlayan öğrencilere ders başlamadan İngilizce seviye sınavı yapılarak her sınıf düzeyinde biri başlangıç, diğeri ileri düzey olmak üzere 2 farklı seviyede İngilizce eğitimi yapılır.
Okulumuzda yaş ortalaması 42 ve okulda çalışma ortalaması yaklaşık 7 yıldır.
Özel Marmara ilkokuluna kayıt olabilecek öğrenciler için aranan şartlar hem akademik gelişimlerinin hem de sosyal beceriler kazanmalarını, bilişsel yetilerini geliştirmelerini ve kendilerini etkin bir şekilde ifade edebilmelerini sağlayabilmeleridir. Ayrıca, eleştirel düşünme yetilerini güçlendirmek ve en az bir yabancı dili dünya vatandaşı olarak etkin biçimde kullanabilmelerine olanak tanımak, eğitim felsefemizin önemli bir parçasıdır.
Okulun hedeflerinden biri, öğrencilerin tüm gelişim alanlarındaki becerilerini daha üst düzeye çıkarmak, çeşitlendirmek ve zenginleştirmektir. Bu yaklaşım, her bir öğrencinin potansiyelini en üst düzeye çıkarabilmesini sağlamak amacıyla sürekli bir gelişim ve yenilik odaklıdır.
Çocuğunuzun ara sınıflara kayıt prosedüründe de belirtildiği gibi öncelikle okul rehber öğretmeni ile öğrenci görüşmesi, okul idaresi ile ilgili veli görüşmesi yapılarak değerlndirme çalışmaları sonrası kabul gerçekleşir.
Okulumuz PYP okuludur. Bu konuda yetkilendirilmiş olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
CIS Akreditasyonu: Okulumuz CIS (Uluslararası Okullar Konseyi) tarafından akredite edilmiştir. Yani Okulumuzda eğitim-öğretim adına yapılan tüm faaliyetler ve çalışmalar Dünya standardındadır.
Okulumuzda İkinci Yabancı Dil olarak Almanca, Fransızca dersleri okutulmaktadır.
Haftada iki saat zorunlu kulüp çalışması yapılır. Bunun dışında okulun tüm tesisleri (Spor salonları, yüzme havuzu, açık nizami futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortları, masa tenisi salonu ve diğer birimler hafta içi saat 18.00’e kadar, cumartesi günü ise 14.00’e kadar öğrencilerimizin kullanımına açıktır.)
Evet. Anadolu yakasında her yöne servisimiz vardır.
Hayır, Yemekler okulumuzda tüm hijyen kurallarına uygun okul mutfağında yapılır. Ekmek ve tatlılar da dahil olmak üzere tüm yemek çeşitleri mutfakta yapılır. Dışarıdan hizmet alınmaz.
Okula yeni katılan öğrencilerimiz için okula uyum süreçlerini kolaylaştırmak ve okul yaşantılarına mutlu bir başlangıç yapabilmeleri amacıyla öğrencilerimiz, okul açılmadan sınıf öğretmenleri ile tanışırlar. Sonrasında oryantasyon süreçleri devam eder.
MEB müfredatı işlenmektedir. Ayrıca İlk Yıllar Programı ile de öğrencilerin sorgulayan, araştıran ve öğrenen öğrenciler olmaları sağlanmaktadır.
Öğrencilerin akademik gelişmeleri gözlemlenirken sosyal yönleri de branş öğretmenleri öğrencilerin sanat, spor ve müzik ile ilgili yetenekleri ve gelişim alanlarını tespit eder. Bunlara dair veli bilgilendirmeleri yaparak öğrenciler okul kulüplerine yönlendirilir.
Öğrencilerle yapılan okul değerlendirme görüşmeleri sonrasında doğru sınıf öğretmeni ile doğru öğrenci eşleştirilmesi yapılır.