ÖZEL MARMARA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ’NİN ULUSLARARASI BAŞARISI

Bu sene 21-24 Kasım 2014 tarihinde Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen 16.Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçmeleri’ne ( European Youth Parliament  16th National Selection Conference ) Türkiye’deki birçok prestijli okulu gerisinde bırakarak katılmaya hak kazanan Marmara Koleji öğrencilerinden Doğa Tekneci ve Ayla Şentürk Avrupa Parlamentosu Uluslararası Konferansı’nda okulumuzu ve ülkemizi temsil etmeye hak kazanmış ve Türkiye delegesi olarak seçilmişlerdir.

Prestijli bir pozisyon olan EYP (European Youth Parliament ) üyesi olmaya ve uluslararası konferanslara katılmaya hak kazanan öğrenciler ,Berlin, Portekiz, Belçika ve İzmir’de yapılacak dört uluslararası konferanstan birine Türkiye delegesi olarak katılıp yeni fikirler üreterek Avrupa Birliği ve Türkiye’yi ilgilendiren birçok konudaki sorunun çözüm sürecinde yer alacaklardır.

“Avrupa Gençlik Parlamentosu” gençlerin siyasi ve kültürlerarası platformda, yaşadıkları bölgelerin geleceğine yön vermelerinde onlara yardımcı olmayı amaçlayan ,diğer ulusların düşünce ve karakterlerinin farkında olmalarını sağlayan, özgürce tartışarak toplumsal sorunlara çözümler üretmeye çalıştıkları ulusal, bölgesel ve uluslar arası konferanslardır.

Özel Marmara Koleji’ni , 16.Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçmeleri’nde bu yıl “Çatışmaları yatıştırmak ilişkileri normalleştirmek” konulu etkinlikler kapsamında EYP Kulübü Danışman Öğretmenleri  Zülal Eroğlu ve Sitem Sipahi  rehberliğinde  Doğa Tekneci ,Ayla Şentürk,Arda Baran  ve Can Demirok isimli öğrenciler  başarılı bir  şekilde temsil etmiştir.