Best Buddies” Eşleştirme Töreni’nde “En İyi Arkadaşlar”

Zihinsel ve gelişim engelli bireylerle, bu engeli bulunmayan gönüllü bireyleri ‘’En Yakın Arkadaş’’ yapmayı hedefleyen “Best Buddies” Eşleştirme töreni, 9 Mart 2016 Çarşamba günü Özel Marmara Koleji’nde yapıldı.

İnsanlığın dili sevgidir ve sevgi, hayata engeli olmayan bir pencereden bakabilmektir, düşüncesiyle 2014-2015 yılında Best Buddıes Turkey programını yürütmeye başlayan “Marmara Engelsiz Düşler Kulübü”nün bu yılki 39 öğrencisi büyük bir heyecanla Tomurcuk Vakfı’ndan gelen arkadaşları ile tanıştılar.

Eşleştirme töreni, piyano ,keman ve yan flüt dinletisi ile başladı .Özel Marmara Koleji Müdürü Sayın Mehmet Alkan’ın açılış konuşması , Best Buddies tanıtım filminin izlenmesi, Marmara Engelsiz Düşler Kulübü video ve Tomurcuk vakfı öğrencilerinin Özel Marmara Koleji için özel  hazırladıkları  dans ve perküsyon gösterisi ile devam etti.

Tören sonunda 39 gönüllü öğrenci, birçok kriterin göz önünde bulundurularak gerçekleştirildiği eşleştirmelerde buddiesini seçti. Eşleşen öğrenciler,  ’En Yakın Arkadaş’ ları ile telefon, kısa mesaj, sosyal medya ve yüz yüze iletişim kurup, iki arkadaş olarak ne yapmak istiyorlarsa bunları yapabilecekler. Kafeye, sinemaya gidebilecek, parkta gezebilecek, kısacası toplum içerisinde ve özel çevrelerinde, günlük yaşamlarının her alanında zamanlarını paylaşarak, zihinsel ve gelişim engelli bireyleri oldukları gibi kabul etme ve kabul görme yolunda adım atılmasına aracı olacaklar.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.