SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZ

TANITIM ÇALIŞMALARI

• 4 yaş çocuklarımızla birlikte her ay bir hayvan hakkında araştırma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin hazırladığı power point sunumunu izliyor, maskeler hazırlıyor, canlandırma çalışmaları yapıyoruz.

• Kasım ayında "Kaplumbağa" hakkında bilgi edindik.

• 5 yaş çocuklarımızla birlikte her ay bir meslek grubu hakkında araştırma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin hazırladığı power point sunumunu izliyor, kostümler hazırlıyor, canlandırma çalışmaları yapıyoruz, konuk ettiğimiz meslek gruplarını okulumuzda ağırlıyoruz.

• Kasım ayında "Ressam" mesleği hakkında bilgi edindik.

• 6 yaş çocuklarımızla birlikte her ay bir ülke hakkında araştırma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin hazırladığı power point sunumunu izliyor, o ay tanıdığımız ülkeye ait müzikleri dinliyor, kostümler hazırlıyor, dans gösterileri yapıyoruz.

• Ekim ayında "Türkiye" hakkında bilgi edindik. Okulumuzda her ay tüm yaş gruplarıyla birlikte birbirinden lezzetli yiyecekler hazırlıyoruz.

• Ekim ayında aşçı şapkalarımızı takıp, "Turşu" hazırladık.

• Kasım ayında aşçı şapkalarımızı takıp, "Makarna Salatası" hazırladık.

GEZİLER

• Yaşamın çeşitli alanlarını, yaptığımız çalışmalara ve programlara uygun olarak gözlemlemek, araştırmak, deneyimlemek, öğrenmek amacıyla keyifli ve eğlenceli geziler yapıyoruz. (Etkinliklerimiz klasöründe gezi klasöründeki resimler konulacak)

SİNEMA VE BELGESEL

• Sinema günlerinde görgü kurallarına uygun davranışları geliştirmek ve eğlenceli vakit geçirmek, çeşitli belgeselleri izleyerek gözlem yapmak, bilgi edinmek, merak duygularını uyandırmak amacıyla her ay yıldızlar sınıfında farklı görseller izlenmektedir.

TİYATRO

• Tiyatro ruhsal bir eğitimdir. İnsana kişilik ve kimlik kazandıran, çevresiyle olan ilişkilerini düzenlemesini öğreten, kendine güven duygusu aşılayan, dayanışmanın önemini gösteren, sosyalleşme ortamıdır. Öğrencilerimizde tiyatro izleme kültürü oluşturmak için; eğitici, öğretici, eğlenceli, hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştiren, farklı konularda özel tiyatro gruplarının oyunları izlenmektedir.