Felsefe Günü

Felsefe Günü

DÜŞÜNMEK GÜZELDİR…

Dünya Felsefe Günü Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Marmara Koleji işbirliği ile Marmara Eğitim Köyünde coşkuyla kutlandı. Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Betül ÇOTUKSÖKEN’in açılış konuşması ile başlayan program, “Nöbetçi Felsefeci” Zeki TAŞ’ın “Platon bugün yaşasaydı” başlıklı “philos-up” sunumuyla devam etti. Günümüz dünyasını felsefeyle anlamanın, hayata ideolojik körlükler ve ötekileştirmeyle bakmak yerine, bugünü felsefeyle kavramanın öneminin vurgulandığı etkinlikte, felsefenin ve eleştirel düşünmenin gerekliliğinin altı çizildi.

Felsefe Günü Felsefe Günü   Felsefe Günü

 Maltepe’de yer alan Halit Armay Lisesi, Handan Hayrettin Yelkikanat Lisesi  Felsefe kulübü öğrencilerinin de katılımıyla zenginleşen etkinlik şan dinletisi ile devam etti.Konser, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solisti Funda GÜLLÜ, İstanbul Senfoni Korosu koristi Suphiye GÜNALTAY YÜZBAŞIOĞLU, İstanbul  Üniversitesi Devlet  Konservatuvarı öğretim görevlisi piyanist Belde KÖSEOĞLU, piaynist Güldiyar TANRIDAĞLI ve solist Sezai ALTUNEL’in değerli katkıları ile gerçekleştirildi.

 Etkinlik, Marmara Koleji İnsani Değerler ve Felsefe Kulübü öğrencilerinin katılımcılara teşekkür konuşması ile son buldu.

 

Felsefe Günü  Felsefe Günü  Felsefe Günü

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.